Home

Account

Vragenbanken

Oefenen

Puzlit
Account
Oefenen op Puzlit kan zonder account. Wil je zelf vragen(banken) maken, delen met anderen, spellen maken en in groepen werken? Maak dan een account aan.

Wijzig hier je persoonlijke gegevens, log automatisch in (cookie), .
Inloggen
Vragenbanken
Met een account kun je zelf zoveel vragenbanken maken als je wil. Je kunt afbeeldingen en audio/geluiden toevoegen, en spelvarianten maken voor die vragenbanken. Met een code kun je je vragenbank of spel delen. Delen binnen je lesgroep kan ook.

Je ook mixen m.b.v. 'subsets'. Handig als je wil herhalen, of als je vragen van anderen wil combineren met die van jezelf.
Oefenen
Voor het oefenen met een vragenbank of het spelen van een spel heb je een code nodig van de eigenaar van de vragenbank of het spel. Je kunt je eigen vragenbanken en spelvarianten ook delen met anderen.

Als je lid bent van een groep kun je alle gedeelde vragenbanken heel eenvoudig gebruiken.
Spelen met een code
Vragen van andere gebruiker
Puzlit
Heb je vragen? Kom je ergens niet uit? Kijk in de veel gestelde vragen(FAQ).

Puzlit is een site van EduWebs, ontwikkelaar van gratis educatieve websites. Heb je een vraag, suggestie, opmerking, zie je iets geks op de site? Neem gerust contact op met de webmaster!
Veel gestelde vragen (FAQ)
Over EduWebs
Enthousiast over deze site? Deel het!
×


Ja Nee
×


OK
×

of scan de QR
Link maken
×


Ja Nee
Veel gestelde vragen
Nee, niemand kan zomaar jouw vragen, antwoorden, audio of afbeeldingen zien. Daar moet jij zelf toestemming voor geven.
Ja, je kunt andere gebruikers een link of QR-code geven om de SnelTrainer te starten met jouw vragen. Met de Sneltrainer kun je 8 verschillende oefeningen doen.


Ga naar 'Mijn vragenbanken' in je account en selecteer de vragenbank waarmee je een ander wilt laten oefenen. Kies 'QR-code projecteren' of 'Link maken'.
Ja, daarvoor geef je iemand de koppelcode

De andere gebruiker maakt met jouw code een eigen vragenbank en kan dan oefenen en spellen maken. Er wordt geen kopie gemaakt van je vragen en antwoorden, het is echt delen. Als jij jouw vragen (of antwoorden) aanpast, toevoegt of verwijdert, verandert dat ook bij alle gebruikers van jouw vragenbank.
Docenten kunnen vragenbanken ook zonder koppelcode delen met hun lesgroep of andere docenten.
Als je met de SnelTrainer vragen wilt oefenen, heb je een QR-code of link nodig van de eigenaar van de vragenbank.

Wil je ook eigen spellen maken of de vragen van iemand anders combineren met je eigen vragen? Dan moet de eigenaar de vragenbank met je delen d.m.v. een koppelcode. Maak een nieuwe vragenbank aan en vul de koppelcode in.
Ja, dat is heel eenvoudig. Maak een nieuwe vragenbank en geef aan dat je subsets, andere vragenbanken, wilt gebruiken.

Een subset kan zijn:
* een vragenbank van jezelf
* een gekoppelde vragenbank van iemand anders
* een vragenbank met subsets

meer info in deze video vanaf tijdstip 1:42

Je kunt zelf aangeven in welke verhouding vragen genomen worden uit de verschillende vragenbanken (subsets).

In het voorbeeld hiernaast worden 3 vragen over landen gekozen bij 1 vraag over een provincie. Jij geeft de getallen op, Puzlit rekent de percentages voor je uit. 
Nee, als je de SnelTrainer afsluit zijn je resultaten weg. Ook de eigenaar van een gedeelde vragenbank kan niet zien welke vragen jij geoefend hebt.

Bij sommige spellen (o.a. Bingo) kan de organisator van het spel zien welke antwoorden goed of fout waren. Voor docenten is dat handig om te zien of bepaalde onderwerpen nog extra uitleg nodig hebben, of juist niet.

Wil jij graag dat je oefenresultaten bijgehouden worden om beter te kunnen oefenen? Stuur dan een email aan webmaster@puzlit.nl. Als er voldoende belangstelling is, komt er een betaalde pro-versie waarin dat kan.
Als een vragenbank gedeeld is (in gebruik bij iemand anders) of in een spel gebruikt wordt, kun je hem niet verwijderen. Ook een vragenbank die als subset opgenomen is in een andere vragenbank kun je niet verwijderen. Je ziet dan deze foutmelding.

In een volgende versie komt de mogelijkheid om een vragenbank te archiveren. Hij blijft dan wel bestaan in Puzlit, maar jij bent niet meer de eigenaar.
Je kunt vragen en antwoorden importeren vanaf je klembord (kopieren en plakken). Puzlit herkent gewone tekst en LaTeX; plaatjes en links kunnen niet op deze manier geïmporteerd worden.

Deze functie is handig als je al vragen en antwoorden in bestanden hebt (Word, Excel, Google). Ook als ze in een tabel staan (2 kolommen) kun je ze in het tekstvak plakken, vraag en antwoord staan dan naast elkaar met een kolomscheiding. TIP: probeer het eerst even met een kleine serie vragen.

Je kunt het tekstvak ook gebruiken als je vragen en antwoorden snel onder elkaar wilt intypen. Dat gaat sneller dan één voor één via het gewone invoerscherm.

Uploaden is niet mogelijk, via het klembord plakken wel. Gebruik een selectietool om het gewenste deel van je foto te kopiëren en plak dat in het tekstveld. Puzlit herkent de foto, past de grootte aan en slaat je foto op.

Foto's uploaden duurt vaak lang en gaat niet altijd goed. Vaak wil je ook maar een deel van je foto gebruiken. Je hoeft dus geen fotobewerkingsprogramma te gebruiken om dat aan te passen, kopiëren en plakken is sneller en eenvoudiger.
Ja dat kan, want je foto's worden opgeslagen in de fotogalerij. Bij het invoeren van een vraag of antwoord kun je een bestaande foto uit je galerij gebruiken.

Een foto die je gebruikt hebt voor een vraag, kan in dezelfde of een andere vragenbank ook gebruikt worden als vraag of antwoord.